måndag, februari 16, 2009

Högtalaren

Hittade i mina gamla dagboksfiler en liten textsnutt från en novell jag kladdade med för fem år sedan, runt '04. Högtalaren var arbetsnamnet och handlade om ett högst ambitiöst projekt:

"En del av det katolska samfundet som hade fått nog av tysta böner utan svar från skaparen fick 2010 tillslut nog. De reste till Norrland i Sverige för att gå i utbildning hos de lokala billjudsfantasterna. Efter 20 år smälte grupperna - katolikerna och de råbarkade billjudsfantasterna - samman och bildade Amplifieringskommitén, en grupp vars syfte det var att sända ut en fråga till skaparen med hjälp av en högtalare som skulle ta årtusenden att bygga. Frågan skulle formuleras om senare men det första utkastet var ”Hallå?”, och det var förslag av samma typ som lades fram på senare möten med Formuleringsgruppen.

Det började med att man bestämde en plats för Högtalaren. Eftersom trycket skulle kasta jorden ur sin bana var man än placerade den valde man Afrika på grund av den rika tillgången av järnmalm och annat byggmateriel. Amplifieringskommitén krävde att Afrika skulle rensas på allt liv för att göra plats åt de miljontals byggarbetare som krävdes för bygget av högtalaren. Afrikanerna satte upp endast litet motstånd, och man kan i efterhand säga att beslutet om afrikanernas totala utplåning fattades över deras huvuden. Efter de inledande folkmorden insåg man att det faktiskt fanns plats i Rumänien, och de resterande skadade eller döende afrikanerna flyttades dit. Amnesty international köptes upp av Amplifieringskommitén några år innan dettta och hade vid den här tiden helt andra arbetsuppgifter än att motverka folkmord och andra brott mot mänskligheten. Inget fick stå ivägen för Högtalaren.

AK hade inte tid att utvärdera alla utan bildade sin första Grupp: Formuleringsgruppen.
Formuleringsgruppen skapades 2090 för att få ordning på den myriad av förslag som strömmade in. Senare skulle förstås fler grupper bildas, men de större stridigheterna utspelades mellan AK och FoGru.

Människans dröm, hennes nedärvda begär för att få veta vilka vi är och var vi är påväg skulle äntligen mättas. Alla som inledde projektet skulle hinna dö innan det var klart, men alla skolor avslutade den vanliga undervisningen och blev istället undervisningslokaler åt AK, som kommitén var kända som i folkmun. I undervisningslokalerna deltog den första generationen i lektioner och föreläsningar om bland annat signalteori, dopplereffekt och den alltid lika tråkiga hållfasthetsläran hos baslådor. Att ljud inte färdades genom rymden var inget som stod ivägen för jordens främsta hjärnor.

De utbildningar som fanns till förfogande efter AK´s övertagande var långt mer utförliga och mer avancerade än vad människan kunde erbjuda i början av 2000-talet. Man började tänja på naturens lagar när det gäller hjärnkapacitet kontra ålder genom de första stapplande stegen i riktig genteknik."


Om jag får tråkigt någon dag tänker jag expandera den här idén, men det får bli då.

Inga kommentarer:

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet