torsdag, mars 01, 2007

Sigurd wokar kylklampar

Sigurd har just diskat och är riktigt stolt över sin fina rostfria IKEAbänk. I bakgrunden ses muggar från IKEA 365 plus-kollektionen. Sigurd har en målmedveten och optimistisk blick. Stekspaden finns som alltid med, och den käcka kockmössan är på plats.



Hur tillaga maten? Vi vill ha lite input! Som tur var kom en fin bok om nudlar i ett paket till jobbet idag. Den kanske kan ge oss lite inspiration i den ädla konsten att koka nudlar. Sigurd har i förtroende berättat att i sin tid som kock i flottan spenderade han jämna delar i hamnen, drickandes gin, frotterandes med kvinnor från världens alla hörn, och resten av tiden i kurran ombord, skalandes potatis. Den enda orientaliska rätten han mumsade var med andra ord... hrm.. inte nudlar i alla fall. Den här skylten känner han igen i alla fall, det skall tydligen vara Mama Changs ramen, ett nudelställe i Sapporo i Yesso, nuvarande Hokkaidō, Japan.



Nu har Sigurd sträckt sig in i kylskåpet och hämtat ut 350 gram av råvaran.
- Vad står det att det är för kött iLEZ?
- Det är ky.. ky... kylklampar. Just det Sigurd. Kylklampar. Viltfångade till och med! Det du! Tänk vad man kan få tag på i affärerna nuförtiden! Hehe!
- Härligt!


Här ligger Sigurd och fabulerar om sin tid som manlig prostituerad i Ceylon, nuvarande Sri Lanka. "På den tiden fanns det ingen intimtvål" minns han med en fjärran och sällsynt eftertänksam blick.



- Mitt korta äventyr som lärling hos Picasso gav mig ingenting förutom leverproblem!
- Var fick du ditt öga för formens och kompositionens vikt i ett konstverk då?
- Det var som kringresande jude i barockens Frankrike. Det fanns inga pengar men gott om hovdamer med kolkritor. Vi ritade porträtt tills kritdammet låg som ett täcke över Clermont-Ferrand. Det viktigaste jag lärde mig var dock att motivet är det avgörande i en målning, som du kan se i det här verket.



Sigurd lägger en brew på kylning. Inga starka grejor längre för Sigurd, bara en folköl att mumsa på efter maten.



"I med kylklamparna bara" hojtar Sigurd och slänger i kylklamparna i den heta stekpannan.
- Doh! Vi har inga chopsticks!
- Vi får klara oss utan, iLEZ. Du KAN äta med spade och grep som alla andra.



Sigurd längtade ut på havets böljor åter igen och bestämde sig för att återuppliva gamla minnen. Tydligen fanns det varken kvinnor att fraternisera med, gin eller brigg på nudelskeppet, så Sigurd fick gå upp igen.



Vi glömde fläkten! Tur att Sigurd är tekniskt utbildad och kan dra igång den här mackapären. Efter att Sigurd laborerat i en minut borta vid proppskåpet med en brun banan och Idominsalva föreslår jag reglaget på själva fläkten och Sigurd mumlar något om betavågor och Försäkringskassan.



- Såhär mycket is har jag inte sett sedan jag var polarforskare!
- Vad forskade du på?
- Kylans effekt på det manliga kön.. eeh.. kön..
- Könummersystemet?
- Just det, det verkar som om just män är mer benägna att fuska till sig en bättre plats i kön till bastun om man sänker temperaturen till minus 46 grader celsius i väntrummet.
- Ja Sigurd, hursomhelst verkar det som om fryst vatten är billigare att sälja till folk än frysta grönsaker.
- Som kylklampar ungefär?
- Typ så ja.


Sigurd justerar volymen på stämningsmusiken i bakgrunden.



Likt Moses (och med lika storslagna ord) kommenderar Sigurd kylklamparna att dela upp sig i två läger, lag nord och lag syd. Lag nord skall ätas upp idag och sydarna hamnar i en plastlåda och blir uppätna imorgon. Varken Sigurd eller jag var sugna på en lång utröstningsprocess och intriger och tävlingar för mentalt handikappade solstungna kylklampar så det fick bli såhär.



Det blev inte så sjaskigt tillslut, men det skulle nog klarat lite mer krydda. Vi får njuta av resterande mat imorgon med en rejäl dos soja.

Tschüss från Sigurd och iLEZ!

6 kommentarer:

3z sa...

ÄG!!!
Helt gräsligt bra!! :D:D:D
V!!!

Jossu sa...

hihi *fniss* va gulligt.

myra sa...

ÄG!
Snart så kommer jag och hälsar på dig och Sigurd!(dubbelÄGx2!)

Anonym sa...

Hahaha... man vet då när man hittat på gangsfolk på nätet iaf=)

Anonym sa...

Såna här inlägg piggar upp en trött och bakfull hjärna på söndagarna... =) Mycket, mycket roligt!
Går det bra för dig i Älmhult för övrigt?

Anonym sa...

Min kompis Zemlah är kär i Sigurd.

 
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet